תבליט מעץ
66666666מצב השתמרות היצירה: במשך שנים התבליט היה תלוי במפעל דוקרט, ובשנת 2025 הוחלט להסירו מן הקיר. לא ברור לאן יועבר. כמו כן לא נודע מי יצר אותו. חומר הגלם ששימש ליצירת שלוש השבכות הוא השאריות שנותרו…
להמשך קריאה
מצב השתמרות היצירה: במשך שנים התבליט היה תלוי במפעל דוקרט, ובשנת 2025 הוחלט להסירו מן הקיר. לא ברור לאן יועבר. כמו כן לא נודע מי יצר אותו. חומר הגלם ששימש ליצירת שלוש השבכות הוא השאריות שנותרו…
להמשך קריאה
בני המצווה בקיבוץ ציירו על המיגוניות בהובלת האמנית תמר פלג־טל….
להמשך קריאה
הקרמיקה נשרפה בתנור של בית החרושת "נעמן". באותם ימים עבדה האמנית עם האמן דניאל נחום, שיצר אז את העיטורים מקרמיקה למלון בחוף השנהב. ראו #1975….
להמשך קריאה
חברי כפר מסריק יצרו את הפסיפסים על שולחנות הבטון בכניסה למועדון בהנחיית האמנית דלית בן־שלום. בתמונות רואים את החקלאי ויבולו, רוקדים ריקודים סלוניים, טיול בשבת בבוקר, ספרים, ציירת, שחקני כדורסל….
להמשך קריאה
אביטל מסד חבר קיבוץ כפר מסריק הוא מסגר במקצועו, ומדי פעם יוצר יצירות אמנות בברזל. הוא גם עבד שנים במטע, בגידולי שדה ואף היה מזכיר המשק….
להמשך קריאה
יזמו את הקמת הקיר חברי כפר מסריק יוכי פליישמן, דורון בריק וסשה כהן. יוכי פליישמן עסקה במפעל בעיצוב אריזות והיום היא מעצבת פנים….
להמשך קריאה
סרט על תהליך היצירה. הפסיפס מופיע על בול "ישראל–צ'כיה", שעיצב דויד בן־הדור והפיק דואר ישראל, נובמבר 2021; …
להמשך קריאה
זו הרצפה שעיטרה את צריף חדר האוכל עד שהוקם בניין הקבע של חדר האוכל ב־1965. את הרצפה יצרה ב־1936 לצריף חדר האוכל הרצפת מרים קישוני, חברת הקיבוץ….
להמשך קריאה
מאיר היינץ מנפרד מוזס (1917–1982) נולד בגרמניה, אך עם עליית הנאציזם נמלט לצ'כוסלובקיה והצטרף לתנועת החלוץ. במסגרתהּ נשלח לבית ספר חקלאי, אחר כך היה בהכשרה ביוגוסלוויה וב־1937 עלה ארצה. בעלותו הצטרף להכשרה בעין שמר ומשם הגיע…
להמשך קריאה
העבודה של אריחי הקרמיקה נעשתה ביוזמת האמנית חברת הקיבוץ עדה שטהל ובהנחייתה למלאת חמישים שנה לכפר מסריק. כל משפחה עיצבה לה אריח קרמי וכתבה את אשר על ליבה….
להמשך קריאה