הקיר מנציח את שלמה צ'רשניה, עובד אגד שעבד בתחנת אשקלון. הוא נהרג במלחמת ששת הימים בסיני כשהג'יפ שלו עלה על מוקש בעת משימת סיור. היה זה הקיר האמנותי הראשון שהאמן משה סעידי יצר. הוא שילב בו…
להמשך קריאה
האמנית איזה הרשקוביץ (1907–1997) עבדה באותה עת בשחזור ממצאים ארכאולוגיים באתר העתיקות שעל שפת הים של אשקלון, ואז הוזמנה ליצור את היצירה. לצד המבואה היא עיצבה שיירה של שלושה לוחמים קדמוניים הרוכבים כל אחד על כרכרה…
להמשך קריאה
היצירה מדמה מתלי ענק, ועליהם כל מיני אנשים הפוקדים את ירושלים תולים את כובעיהם. כל אחד מן העובעים הוא בקוטר של כמטר אחד; בכובעים קסקט ותרבות, כובע של בישוף וכובע לסיום תואר….
להמשך קריאה
פסיפס של מפעל אמנות "פסיפס" גבעת השלושה בתחנה המרכזית בגדרה ועליו הכתובת "בית יעקב לכו ונלכה", המרמזת על כך שאת המושבה הקימו הביל"ויים. קטלוג מפעלי אמנות "פסיפס" גבעת השלושה. ה' מיכאל, "העיקר בתעשיה הפסיפס – האדם",…
להמשך קריאה
קטלוג של מפעלי אמנות "פסיפס" גבעת השלושה. ה' מיכאל, "העיקר בתעשיה הפסיפס – האדם", דבר, 29 ביולי 1964. "תחנת 'אגד' חדשה בירושלים ע"ש ראובן שנקר", למרחב, 6 בספטמבר 1968. על פסיפס גבעת השלושה. על האמן, על…
להמשך קריאה
אמני "פסיפס גבעת השלושה" עיטרו את תחנות אגד בחדרה, נתניה, נהריה ועוד. העיצוב הוא של יעקב וכסלר, אמן הבית של המפעל. הציור הזה הוא מופשט ומראה ברמז את גלגל ההגה. המיוחד לפסיפסים של גבעת השלושה הוא…
להמשך קריאה