אשדות יעקב איחוד – קישוט לפסח
66666666אשדות יעקב, יום ה' פסח תש"ב 2 באפריל 1942 יומן מס' 804 "פסח מצרים – פסח לעתיד" על תפארת חדר האוכל – הקומפוזיציה של יחזקאל שטרייכמן מבטאת שני רעיונות יסודיים של החג: עינויי העם, ממצרים ועד הנה…
להמשך קריאה
אשדות יעקב, יום ה' פסח תש"ב 2 באפריל 1942 יומן מס' 804 "פסח מצרים – פסח לעתיד" על תפארת חדר האוכל – הקומפוזיציה של יחזקאל שטרייכמן מבטאת שני רעיונות יסודיים של החג: עינויי העם, ממצרים ועד הנה…
להמשך קריאה
שמעון שניפר (1890–1973) הגיע ארצה ב־1909, עבד במושבות יהודה וב־1923 הצטרף לגרעין שייסד את מושב תל עדשים. ב־1937 הצטרף עם בני משפחתו לקיבוץ אשדות יעקב (אז דלהמיה). היה פעיל בארגון מגדלי העופות בארץ בכלל ובקיבוץ עסק…
להמשך קריאה
עיטורים בצבע על עץ, אשר קישטו את המועדון בקיבוץ….
להמשך קריאה
ישראל מהרשק ממייסדי קיבוץ אשדות יעקב (1900–1948) נולד בריגה, למד ב"חדר" ואחר כך גם בגימנסיה. מגיל צעיר היה פעיל בתנועת צעירי ציון. ב־1920 עלה ארצה ועבד עם זאב ברזילי במזכירות מועצת פועלי תל אביב, בו־בזמן עבד…
להמשך קריאה
הצייר אריק קורן נולד ב־1931 בגרודנה פולין (כיום הוֹרַדְּנַה בלארוס). בגיל חמש עלה עם הוריו לארץ והם התיישבו בקיבוץ אשדות יעקב. כבר בצעירותו ניכרו בו כישרונות אמנותיים, וכיוון שבאותה עת התגורר בקיבוץ הצייר יחזקאל שטרייכמן, הוא…
להמשך קריאה
את הפסיפס הכין האמן חיים ברגל על בית הילדים של בתו אוּרית, והוא נעשה בשיתוף הילדים. בפסיפס נראים כל מיני סמלים: המילה "שלום", מנורת שבעת הקנים, יונים צחורות, פרח, אבא, אימא ואחות. סימני הניקוד: קמץ, צירה…
להמשך קריאה
הציירת היא בת קיבוץ אשדות יעקב איחוד….
להמשך קריאה
בבית התרבות הישן המשמש ארכיון קיבוץ אשדות יעקב איחוד קבועה על הקיר הדרומי עבודה שיצר נחום גוטמן לזכר שלושה חברי אשדות יעקב: מנחם יפה, שמואל אוסקובסקי ומיכאל בן־דוד, שנהרגו בהתהפכות מכוניתם במורד הכרמל ב־1932. מנחם יפה…
להמשך קריאה
סגרפיטו של אריק קורן שהיה בבית התרבות לשעבר, כיום הארכיון של אשדות יעקב איחוד. הצייר אריק קורן נולד ב־1931 בגרודנה פולין (כיום הוֹרַדְּנַה בלארוס). בגיל חמש עלה עם הוריו לארץ והם התיישבו בקיבוץ אשדות יעקב. כבר…
להמשך קריאה