אבי נחום – ציורי קיר
66666666הציורים על הקנווס: האינטימיות של הקבלה הקרב בקוגה הציור האחרון של וינסנט גרגירים אחרונים של זמן ארמון הכלולות רוח קדים וצילו היוקד זיכרונות ציפה…
להמשך קריאה
הציורים על הקנווס: האינטימיות של הקבלה הקרב בקוגה הציור האחרון של וינסנט גרגירים אחרונים של זמן ארמון הכלולות רוח קדים וצילו היוקד זיכרונות ציפה…
להמשך קריאה
מנחם ברלינסקי (1912–1995) נולד בפולין ועלה ארצה ב־1924. ציור למד אצל הצייר פנחס אברמוביץ, ואצל דוד תדהר למד הדפסי משי. מצב השתמרות היצירה: ספריית בית הספר שופצה, והיצירה הוסרה. לא ידוע מה עלה בגורלה….
להמשך קריאה
במסגרת "משיב הרוח", תוכנית של ארגון הג'וינט לחיזוק החוסן הקהילתי באשקלון ובשיתוף העירייה סטודנטים לעיצוב ממכללת שנקר ותלמידי בית הספר לאומנויות בעיר, העניקו למיגוניות האפרוריות מראה צבעוני במרחב הציבורי. הסטודנטים ביקרו בעיר, נפגשו עם התלמידים ובנו…
להמשך קריאה
בשנת 2020 יצרה האמנית עדי פרנקל בחומר יסודות המאפיינים את העיר בית שאן: התיאטרון הרומי, מגדל המים, עמודי שיש רומיים, בית הכנסת, הנחל, דקלים, בית הדואר הישן. התושבים צבעו את החלקים….
להמשך קריאה
על האתר….
להמשך קריאה
העתק של קטע מהפסיפס מבית הכנסת בבית אלפא, בית כנסת מהתקופה הביזנטית (המאה ה־5 לספירה). האתר נתגלה ב־1928 ונחפר בראשית 1929. הסצֵינה של עקדת יצחק נמצאת בחלק המזרחי של הפסיפס המקורי….
להמשך קריאה
מפת מידבא היא העתק רצפת הפסיפס בכנסיית גאורגיוס הקדוש בעיר מידבא שבירדן. המפה מתוארכת לתקופה שבין המאה השישית לשביעית, והיא מתארת את היישובים המרכזיים בארץ ישראל. זו המפה הקדומה ביותר המוכרת לנו של ארץ ישראל, היחידה…
להמשך קריאה
הפסיפס "שלום על ישראל" הוא העתק של הפסיפס שנמצא בשנת 1936 בבית הכנסת העתיק ביריחו (המאה ה־7 לספירה) בחפירות שערך דימיטרי בראמכי מטעם מחלקת העתיקות של ממשלת המנדט הבריטי. מפת מידבא היא העתק רצפת הפסיפס בכנסיית…
להמשך קריאה
המפה המקורית שנקבעה בקרדו הייתה של האמנית נעמי הנריק (ראו #0558). בסביבות שנת 2016 נעקר הפסיפס ממקומו והוחלף בפסיפס אחר של המפה. ההחלפה הוסברה בכך שאין הפסיפס מדויק דיו, כי השמות שכתובים מסביב למפה המקורית לא…
להמשך קריאה
הפסיפס שהוא העתק מרצפת הפסיפס מבית הכנסת ביריחו, נעשה בתרומת משפחות שפרבר וגרנט….
להמשך קריאה