מספר יצירה: #3278
כהן יזהר, כהן עלמא
2021
דמויות, ספורט
משאית
פרטית
7.5X2.4 מטר
צבע
ציור
ציבורי
חוץ
כן
דוחפים
האוצרת ויזמית התרבות רונית רייק הזמינה אמנים לצייר על גבי המשאיות, מתוך מחשבה על הנגשת האמנות לקהל רחב בכל רחבי הארץ בדרך מקורית. לדבריה, הרעיון צמח אחרי ההשבתה המוחלטת של תקופות הסגרים – והיא רואה במיזם כלי להשבת החיים לתרבות והתרבות לחיים. לשם ביצוע התוכני היא פנתה אל חברת "פליינג קרגו", וזו נענתה ליוזמה המקורית והפכה את משאיות המשלוחים שלה החברה לאמנות בתנועה. ״החברה הסכימה לוותר על הלוגו הגדול שהיה על דפנות המשאית לטובת עבודות אמנות מקוריות, שציירו אמנים מובילים ישירות על גבי המשאית״, היא אומרת. כך הפכו המשאיות למצע לציור בפורמט עצום. לצורך הביצוע העמידה החברה במה מיוחדת במרכז הלוגיסטי שלה. כל אמן הגיע עם סקיצה, ופיתח לעצמו טכניקה לציור על גבי המשאית, לפי חגית פלג־רותם, פורטפוליו
יזהר כהן נולד ברעננה (1963–) והוא מאייר במקצועו, מצייר בדרך כלל במשיחות מכחול דיגיטליות על פורמטים קטנים, איורים לעיתונים או לספרים כשלצידם קשור טקסט מסוים. הוא בוגר בצלאל (החל ב־1984). בעת שהותו בפריז בלימודיו בארט־דקו (משנת 1988) החל לאייר בעיתונים צרפתיים, דוגמת ל'אקספרס, לה פיגרו ולה מונד וכן להוצאת הספרים גלימאר. לאחר שנתיים עבר ללונדון כדי ללמוד בסנט מרטין קולג' לאמנות ולעיצוב. באותה תקופה החל לאייר בקביעות ל־Times. לאחר סיום לימודיו אייר לכתבי עת ברחבי העולם, ובהם סאנדיי טיימס, פייננשל טיימס, גארדיאן, וולסטריט ג'ורנל, וושינגטון פוסט. ב־1992 הציג את תערוכת הרטרופרספקטיבה הראשונה שלו במוזאון De Beyerd בעיר ברדה הולנד. שנים ספורות לאחר מכן יצר קיר קרמיקה בבריכת השחייה העירונית בעיר (2000). ב־1993 החל יזהר לאייר בקביעות את טורו של יאיר לפיד – תחילה במעריב ולאחר מכן בידיעות אחרונות.
בסוף שנות ה־90 החל גם לאייר ספרי ילדים. ב־2001 הוענק לו פרס מוזאון ויקטוריה ואלברט הבריטי לאיור, ושנה מאוחר יותר זכה בתחרות לעיצוב עשרה בולים עבור הדואר המלכותי הבריטי לרגל שנת המאה להוצאה לאור של "סיפורי ככה סתם" מאת רודיארד קיפלינג. באותה עת, החל יזהר ללמד במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, וב־2003 הציג תערוכת רטרוספקטיבה בגלריה העירונית של רעננה. ב־2005 ניתן לו סטודיו ב-Cité internationale des arts. משנת 2012 החל לאייר את טורו השבועי של שלמה ארצי בידיעות אחרונות. ב־2018 הציג תערוכת יחיד בספרייה העירונית Germaine Tillion בפריז בכותרת Licence Artistique, וב־2019 הציג בתערוכה "אינטימיות" 13 הדפסי תחריט (שהופקו בסדנה בכברי) במוזאון יפו.
יחד עם בתו עלמא הוא צייר על המשאית קבוצה של אנשים המפעילים כוח על מנת לדחוף את המשאית קדימה בכוחות משותפים. לשם כך הוא פנה לקבוצה של שחקני כדור עף שפגש באקראי בחוף הים בתל אביב, העמידם בתנוחה שרצה, צילמם ולפי הצילום צייר. בצד השני צייר את בתו עלמא כשהיא "דוחפת" לבדה את המשאית קדימה. בהעדר טקסט משוחרר הציור לפרשנות רחבה, לפי אתר המיזם "אמנות בדרכים".












