מספר יצירה: #6799
אורן יערה, ונקרט נועם
2023
דמויות, עולם החי, פנאי
תל אביב־יפו
המרכז המסחרי הדר יוסף
עיריית תל אביב־יפו
צבע
ציור
ציבורי
חוץ
כן
טיול רגלי בהדר יוסף
שני ציורי הקיר צוירו על קירות המרכז המסחרי הישן שנמצאים בתווך בין עסקי המרכז למעבר לגינה הציבורית. במקום הוצבו גם משטחי עץ לישיבה ושמשיות להצלה, כך השהייה במקום הייתה לנעימה. את נושא הציורים גיבשו האמניות נעם ונקרט ויערה אורן, לאחר שהן ערכו מפגשים עם קבוצת תושבים ותושבות מהשכונה בחסות המרכז הקהילתי בית פרנקפורט. במפגשים אלה הכירו התושבים את האמניות והאמניות התוודעו לחוויות והזיכרונות של תושבי השכונה, ואלה היו מקור ההשראה לסקיצות של הציורים.
היוזמה לציורים הללו החלה ב־2023, כשתושבים מן שכונת הדר יוסף פנו להנהלת מרחב קהילתי צפון מזרח, וביקשו לשפר את נראות המרכזים המסחריים בשכונה. המחלקה לאמנויות בעיריית תל אביב־יפו קיבלה על עצמה את המשימה המשלבת את הקהילה ביצירת ציור קיר במרחב הציבורי. עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", ביצוע הציור נדחה. בין הפוגה אחת לשנייה החליטו האמניות לבצע אותו. הנושאים בציור, הסגנון והשפה, קיבלו משמעות חדשה, והציור הססגוני, מרומם הרוח והנפש, עלה על הקיר בשיא צבעוניותיו וחיותו, לפי האתר של עיריית תל אביב־יפו.
יערה אורן (1982–) אמנית, החיה ויוצרת בתל אביב־יפו. היא זוכת פרס מוזס לציור לשנת 2018, מלגת רבינוביץ' לאמנויות, ומלגת מצוינות מטעם המדרשה לאמנות. אורן הציגה בגלריות ובמוזאונים שונים בארץ.
נעם ונקרט (1979–) אמנית, החיה בחולון ויוצרת בתל אביב־יפו ובחולון. בוגרת תוכנית תואר שני בבצלאל. מכהנת כראש המחלקה לאמנות במכללת מנשר. זוכת מלגת אמן מורה לשנת 2014, ומלגת הצטיינות על שם רפי לביא מטעם המדרשה לאמנות. הציגה בגלריות ובמוזאונים שונים בארץ.
