מספר יצירה: #10982
מוסקוביץ אריה
1980 - 1989
דקורטיבי
תל אביב־יפו
בית הכנסת עטרת צבי, יריחו 6
ברזל
כיפוף
ציבורי
חוץ
כן
שער מעוצב
אריה מוסקוביץ (1930–2022) היה צייר, מאייר ואמן גרפי ישראלי שעבודותיו התאפיינו בסגנון נאיבי. אייר עשרות ספרי ילדים, ובהם סיפורי התנ"ך המעובדים, קופיקו, חסמבה ודני דין. במשך שנים רבות היה מאייר הבית של הוצאת הספרים מ. מזרחי, וכן עיצב כרטיסי ברכה וכשלוש מאות סמלים לצה"ל. על עבודותיו חתם מ. אריה.
הוא נולד ביאש ברומניה ובגיל 12 החל לעבוד כשוליה לצייר תפאורות בתיאטרון ובאופרה של בוקרשט. כניצול שואה עלה בדצמבר 1946 לארץ ישראל בגפו באוניית המעפילים "רפיח". האונייה טבעה בסערה ליד האי היווני סירנה, וניצוליה נשלחו למחנות המעצר בקפריסין ושהו שם יותר משנה עד שהגיעו לארץ. כשהגיע מוסקוביץ ארצה ב־1948 התיישב בצפת, ומיד נתבקש ליצור. בהוראת מפקד ההגנה המקומי עיצב את דף השער לעיתון קול צפת ואת בולי צפת.
במשך כחמישים שנה שימש אריה מוסקוביץ גבאי בית הכנסת עטרת צבי, ובמשך הזמן עיטר את קירות הפנים בבית הכנסת בציורים שונים, בתבליטי עץ ואף יצר את הפסיפס בקיר החיצוני.



