זיכרונות ילדות בחוף הדרומי
66666666 את הקיר עשו 9 אמנים, שרק שניים מהם מיומנים בעבודה עם ספריי. כדי להכין את הקיר אספו התשעה שגילם נע בין 17 ל־40 מזיכרונותיהם, ולכן אפשר למצוא בקיר זה לצד זה פרטים מתקופות שונות, כמו:…
להמשך קריאה
את הקיר עשו 9 אמנים, שרק שניים מהם מיומנים בעבודה עם ספריי. כדי להכין את הקיר אספו התשעה שגילם נע בין 17 ל־40 מזיכרונותיהם, ולכן אפשר למצוא בקיר זה לצד זה פרטים מתקופות שונות, כמו:…
להמשך קריאה
אסנת לוטן שהנחתה את הכנת הקיר.: "לפי תפיסתי, הקיר הקהילתי מטרתו לפרק את הקהילה לבתי אב ולצרף אותה מחדש לפסיפס צבעוני של כל שמות המשפחה של חברי הקהילה". אסנת מדגישה, שגם חברים שחי בקיבוץ והלכו לעולמם…
להמשך קריאה
שתי יריעות של ריבועי רקמה – כל משפחה רקמה ריבוע והתופרות חיברו אותם זה לזה. העבודה נעשתה בעזרה הדדית….
להמשך קריאה
עיטור תחנת האוטובוס הממוגנת הראשית של הקיבוץ, שנעשה בשיתוף התושבים בהנחיית האמנית ד"ר אורלי נזר. מצב השתמרות היצירה: העבודה נפגעה וחלק מהאריחים הסמוכים לכניסה נשברו ונפלו. …
להמשך קריאה
עבודה קהילתית שהוצגה במוזאונים ולאחר מכן חלק מהפריטים הועברו לקיבוץ. הציפורים מעטרות את קיר חדר האוכל הישן, המשמש כיום חדר משחקים לפעוטות. הלבבות שנוצרו במסגרת מיזם "הלב זוכר" של מוזאון ישראל מקשטים את קיר המרפאה….
להמשך קריאה
תמונת העץ נוצרה בידי תלמידי בית הספר היסודי בהדרכת נאוה לברן לרגל מלאת 80 לקיבוץ. היצירה נתלתה על הקיר החיצוני של חדר האוכל הישן, שחדר הדואר היה חלק ממנו. כיום משמש המבנה משחקייה לילדים….
להמשך קריאה
בעבודה קהילתית בחלקהּ מוצגים שמות חברי קהילת נורדיה כפֵרות ועלים של עץ זית. עוד מידע על העבודה….
להמשך קריאה
עבודה התלויה בבית הספר "אופק" במודיעין־מכבים רעות שעשו ילדי כיתות ה על בסיס תצלומים מן העיר מודיעין. מצב השתמרות היצירה: מצב טוב, אך שני אריחים חסרים….
להמשך קריאה